Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Zondag 24 augustus 2014, Eindhoven - Het flatgebouw naast het Tamoil-tankstation aan de Eerste Lieven de Keylaan in Eindhoven dreigt in te storten na de felle brand van zaterdagnacht.

Het vuur ontstond volgens een woordvoerder van de politie kort na 3.30 uur in de winkel van het tankstation. Vervolgens sloegen de vlammen over naar het naastgelegen Motorkledingoutlet Eindhoven en het daarboven gelegen appartementencomplex. De outletzaak is volledig afgebrand.

De 21 Poolse bewoners van de flats, werkzaam voor uitzendbureau EU-People, werden meteen geëvacueerd. Een deel stond nog zonder schoenen in de nachtkleding op een alternatief onderkomen te wachten. "Ik ben blij dat ik nog leef", zegt de Poolse Paul Miter. De werkgever zorgt voor andere huisvesting.

20140824 tamoil eindhoven 01

Brand inmiddels onder controle en met de sloop is een aanvang gamaakt.

De hulpdiensten rukten massaal uit voor het bestrijden van de brand. De brandweer zette onder meer 4 blusvoertuigen, 3 hoogwerkers, het Verbindings - Commandovoertuig uit Son en Breugel en diverse andere voertuigen in. Twee ambulances kwamen ter plaatse en er waren veel politieagenten op de been. Rond 06.00 uur leek de brand zo goed als onder controle te zijn.

De brand werd redelijk snel opgeschaald naar 'grip 1', dat wil zeggen dat er vanwege de grootte van de brand gestructureerde coördinatie nodig is.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Het tankstation is gelegen op de hoek van de Eerste Lieven de Keylaan en de Doctor Cuyperslaan.

Rook trok richting Catharina Ziekenhuis

Even waren er zorgen over de rook die richting het Catharina Ziekenhuis trok. "Er wordt nauw contact gehouden met het ziekenhuis over de situatie", aldus Ben van Otterdijk, hoofd officier van dienst bij de brandweer. Uiteindelijk bleek evacuatie niet nodig. De brand heeft vooralsnog geen gevolgen voor het nabijgelegen ziekenhuis, maar de situatie wordt van minuut tot minuut bekeken, zegt de politie.

Om ramptoeristen op afstand te houden, en omdat er water uit een verderop gelegen vijver gehaald moest worden, werd een flink stuk van het gebied in de omgeving van de brand afgesloten voor (motor)voertuigen.

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner